10 травня 2018 р. у рамках Загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право» студенти напряму «Право» відвідали цікавий та пізнавальний захід. На запрошення голови циклової комісії юридичних дисциплін Черниченко Ірини Василівни із правниками 2 та 3 курсів спілкувалися Товтин Владислав – головний спеціаліст Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області, Ярема Ольга – головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану та Голубка Іван - заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД в Закарпатській області.

Фахівці розповіли про пілотні проекти Міністерство юстиції України, а саме:

  • «Онлайн-запис через Інтернет на прийом до відділів ДРАЦС», створений для зручності громадян та уникнення черг у відділах державної реєстрації актів цивільного стану;
  • «Шлюб за добу», в рамках якого мінімальний термін для реєстрації шлюбу з моменту подання заяви скорочено з 30 днів до 1 доби.
  • реєстрацію місця проживання дитини у пологовому будинку тощо.

Студентів зацікавило питання доступу осіб до правосуддя та організація надання у Закарпатській області безоплатної вторинної правової допомоги шляхом захисту, здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та складання документів процесуального характеру.

Дякуємо за плідну співпрацю та фахові відповіді на запитання активних студентів.

Це не перший захід, проведений нами разом із фахівцями Головного територіального управління юстиції. А в проекті – здійснення нових задумів і планів, що дасть  змогу нашим студентам поглибити свої знання і краще підготуватися до подальшої  реалізації  у професійній сфері.20180510_121855

20180510_123048 20180510_123115 20180510_130155M2k Tekno