Згідно з планом виховної, національно-патріотичної та військово-патріотичної роботи з молоддю, а також відповідно до рекомендацій МОН щодо протидії ворожій пропаганді, формуванню рис і якостей «українця-переможця» у війні російської федерації проти України, 16 листопада 2022 року до Природничо-гуманітарного фахового коледжу були запрошені захисники України: молодший сержант гранатометного взводу 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону Дмитро Павлюк та солдат гранатометного взводу 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону Іван Тома. Студенти зустріли захисників щирими привітаннями та словами глибокої поваги й вдячності за оборону нашої країни.

Гості  розповіли студентам про будні на фронті. Молоді люди з цікавістю  розпитували солдатів про ситуацію на передовій. Неймовірну мужність демонструють наші українські захисники Батьківщини, проявляють неабиякий героїзм у боротьбі за незалежність і цілісність нашої держави. Українські військові та добровольці залишаються завжди вірними присязі українському народові, вони демонструють готовність віддати життя за мир і спокій в Україні.

Присутні вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання. Студенти та викладачі, адміністрація коледжу, готуючись до зустрічі, зібрали кошти й закупили теплі речі,  взуття, засоби гігієни та первинної медичної допомоги, продукти тривалого зберігання. Усе, з великою шаною,  передали захисникам нашої держави.

Усі ми молимося за долю України – від малого й до старого. Ми маємо бути вдячними тим, хто відстоює право України бути гордою, незалежною державою.

Ми щиро дякуємо Вам, дорогі захисники, за Ваш героїзм, силу, мужність, патріотизм.  Спокій нашого життя – у Ваших надійних руках. Вклоняємося перед Вашою стійкістю, витривалістю, незламністю.

Зустріч із бійцями організували викладач предмету «Захист Батьківщини» Адальберт Бейловивич Сатмарі та т.в.о. заступника директора з навчально-виховної роботи Герда Ернестівна Белоусова-Зомбор.