З понеділка, 25 вересня 2023 року, у Природничо-гуманітарному фаховому коледжі ДВНЗ «УжНУ» стартує декада з нагоди Всесвітнього дня туризму. Саме свято відзначається щорічно 27 вересня з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв∙язків між народами різних країн. Свято встановлено Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році у місті Торремолінос (Іспанія).

У жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом  Всесвітньої туристської організації. У вересні 1999 року на ХІІІ сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації, що проходила у місті Сантьяго (Чилі), Україну було обрано до Виконавчої ради організації.

Туризм для українців завжди був улюбленою та значимою сферою життя. Адже, знайомство з навколишнім світом розпочинається з пізнання пам∙яток історії та культури рідного краю, а також із захоплення гарними краєвидами та ландшафтами. А Україна є надзвичайно багатою на вищевказані цінності. Саме завдяки туризму ми маємо можливість пізнавати туристичну принадність і велич фортифікаційної спадщини рідного краю та збагатитися краєзнавчою інформацією про історично-географічні особливості замково-туристичного потенціалу регіонів України. І, звісно ж, меккою туризму у всіх сферах його функціонування є Закарпаття, чим ми дуже пишаємось.

                     Автор допису: Оксана Белені (бібліотекар коледжу (ПГФК))