Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція зберігати пам'ять про Другу світову війну, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ.

Природничо-гуманітарний фаховий коледж УжНУ не міг залишитися осторонь. Тому, згідно з планом виховної, національно-патріотичної та військово-патріотичної роботи з молоддю, 8 травня 2023 року була організована зустріч студентів зі штабним офіцером одного із батальйонів ТрО, учасником бойових дій.

Під час заходу коледжани дізналися багато нового і цікавого. Відповідаючи на запитання присутніх, військовий намагався у доступній формі розповісти про солдатські будні, про те, як йшли в наступ і оборонялися, про методи сучасної війни, про звірства агресора. Вшанували хвилиною мовчання воїнів-земляків, які «душу й тіло поклали за нашу свободу». Розповіді гостя вразили кожного: в них були і страшні реалії війни, і жарти, і надія.

Горді, що маємо таких земляків. Залишайтеся здоровими, живіть під мирним небом, повертайтесь живими. Низький уклін і шана ВАМ, наші захисники!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!