З 11 по 18 березня в Природничо-гуманітарному фаховому коледжі проходив тиждень суспільних дисциплін.

12 березня відбулася олімпіада з історії України серед студентів перших курсів.

Найкращий результат показали студенти першого курсу напряму КН-12:

І місце – Бецанич Тетяна;

ІІ місце – Франчук Дмитрро та Мальцев Андрій;

ІІІ місце – Козак Василь та Терпак Василь.

Вітаємо переможців!

14 березня  було проведено історичний брейн-ринг. У грі взяли участь студенти другого курсу напряму ПР-22 та ФК, БО-21.

Знання команд оцінювало журі у складі: Качур С.П., Качмар Р.М., Тютюк А.П.

Обидві команди показали високій рівень знань з історії України, тому результат був рівний, перемогла дружба.

Вітаємо переможців:

  • Команда «Сокіл»: Ванц В.В. – капітан; Михайлишин В.В., Іванів К.О., Штефура Н.В., Качмар Н.Ю.
  • Команда «Сонце Руїни»: Ясінко Д.С. – капітан; Леньо Т.Є., Гулан С.М., Леспух Я.І., Мотринець О.Ю.

18 березня відбулася конференція на тему «Велич і трагедія Карпатської України», у якій взяли участь студенти першого та другого курсів.

Відкрила  конференцію викладач історії Мар’яна Михайлівна Ходанич, яка

розповіла про події далекого 1939 року. 15 березня було проголошено Карпатську Україну  самостійною державою і обрано її президента Августина Волошина.  „Велич і трагедія Карпатської України ”,- так називають історики цю подію.

Який спадок залишила нам ця держава? Чому цей один день із тисячолітньої української історії такий важливий для усвідомлення нас тими, ким ми є? Які паралелі можна навести з сучасною російсько-українською війною?

Про те, чим маємо пишатися та кого пам’ятати — сьогодні намагалися з’ясувати студенти, які підготували цікаві повідомлення, присвячені цій видатній події.

Про культурне життя Закарпаття у міжвоєнний період розповіла Ясінко Дарина (ПР-22). Франчук Дмитро (КН-12) підготував доповідь на тему: «Операція «Лом» та угорсько-польський державний тероризм у Карпатській Україні». Збройні сили Карпатської України   аналізував Мальцев Андрій (КН-12); історію проголошення незалежності  Карпатської України та  бій на Красному полі  -  Метенканич Михайло (КН-23).  Постать  Августина Волошина характеризувала   Бецанич Тетяна (КН-12). Роль Карпатської України в історії нашої державності намагалася висвітлити Тирканич Корнелія (КН-12).

Учасників конференції привітали   директор коледжу Росоха Володимир Войтехович та заступник директора з виховної роботи Качур Світлана Петрівна, які наголосили, що багато років тому відбулись знакові, переломні події не тільки для нашого краю, але й для всієї України. І зараз ми також живемо у  непростий час. Наші предки прийняли важливі рішення і зробили багато для утвердження незалежності України. Наші нащадки також згадуватимуть нас. А як саме згадуватимуть – залежить від наших дій сьогодні.