З нагоди відзначення 160-ї річниці від дня народження І.Я. Франка студенти та викладачі Природничо-гуманітарного коледжу побували на батьківщині Каменяра – в с. Нагуєвичі Дрогобицького району Львівської області. Ця поїздка - продовження започаткованої два роки тому акції «Земля Духновича-землі Франковій!». Наша студентська молодь свідома того, як важливо берегти цілісність нашої країни, особливо у світлі сьогоднішніх подій на сході. І слова видатного духовного Будителя Закарпаття «Бо свої-то за горами - не чужі…» так потрібні нам сьогодні як аргумент - супроти політичного сепаратизму!

Студенти посадили сакури та магнолії перед колишньою гімназією (нині-філологічним факультетом Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка), де колись навчався майбутній геній, та на території Меморіального музею-садиби в с. Нагуєвичі. А наукові співробітники -франкознавці подарували нам саджанці дубів із Франкового гаю, які будуть посаджені біля коледжу.

Окрім того, студенти відвідали знамениту фортецю Тустань, були зачаровані красою Урицьких скал, героїчною минувшиною нашого народу.

Ця поїздка - перша у ряді заходів до ювілею Каменяра. На черзі - виїзна конференція викладачів коледжу «Іван Франко: «дух, наука, думка, воля», яку вони планують провести у Будинку літератора Меморіального музею.

Тож до нових зустрічей, земле Франкова!

Cole Haan Zerogrand 2020 , First Look at New Running Shoes