«Заговори, щоб я тебе побачив…»

(Сократ)

 

Саме ці слова видатного філософа можна назвати своєрідним епіграфом 10 вересня 2019 року  у Природничо-гуманітарному коледжі ДВНЗ «УжНУ». Адже цього дня викладачі і студенти  ще раз осмислювали поняття грамотності мови і мовлення, як одного з головних показників успішної особистості.

Так, з нагоди Міжнародного дня грамотності, який відзначають 8 вересня у системі Організації Об'єднаних Націй, за  сприяння циклової комісії з української мови у навчальному закладі відбулися відкриті заняття викладачів-філологів Якубишин Марії Віталіївни та Шаркань Інни Федорівни для студентів 1 та 2 курсів.

Цю дату заснували, щоб відзначити: бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. Саме це ще раз нагадали собі коледжани, а також поспілкувалися на тему української правописної системи, зазирнули на сторінки історії її створення, формування та розвитку, окрім того, обговорили нову редакцію українського правопису, відзначили основні нововведення.

Проте також визначили, що бути грамотним – це, перш за все, вибір свідомої особистості, котра прагне до успішної реалізації в майбутньому і не боїться ставити собі нові цілі. Тож, щоб не забувати про це, студенти першого курсу написали листи-пам’ятки, що стануть своєрідним дороговказом на їхньому шляху.

Air Jordan 11 For Sale