Щодень усі ми кудись поспішаємо, аби встигнути зробити заплановане. У буденних турботах забуваємо про те, що повинні більше часу приділяти своєму духовному здоров’ю, турбуватися про свою душу, дбати про духовні цінності, виховувати їх у собі.

Уже на початку життєвого шляху молоді люди нерідко зустрічаються з різними ситуаціями, шукають вихід з них, так чи інакше реагують на проблеми сучасного світу. Аби зберегти добро у серці і зробити правильний вибір,  потрібно бути обізнаним  духовно.

Так, 25 березня 2019 року у Природничо-гуманітарному коледжі  ДВНЗ «УжНУ» відбулася зустріч із священиком Мукачівської греко-католицької єпархії отцем Фіцай Павлом «Заглянь у свою душу» (Пліній Молодший), під час якої священнослужитель поспілкувався зі студентами про молодіжні проблеми, зокрема булінг.

Молодь активно брала участь в обговоренні, висловлювала свої думки щодо цієї проблеми. Отець Павло допоміг розібратися студентам у  самому понятті булінгу з точки зору церкви та розповів про вплив подібних явищ на духовний світ особистості. Також коледжани розпитували про проблему вибору, як людина приходить до Бога тощо.

Загалом зустріч пройшла вдало, студенти залишились задоволеними і підсумували, як свого часу відомий філософ Сенека: «Велич душі повинна бути властивістю кожної людини». Air Jordan