Щороку 21 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день миру, який був проголошений Генеральною Асаблеєю ООН. Цей день присвячений укоріненню ідеалів миру як у відносинах між усіма державами і народами.

В Україні, за указом президента, День миру відзначають з 2002 року.    З нагоди Дня миру, у Природничо-гуманітарному фаховому коледжі викладач історії Ходанич М.М., провела заняття на тему: «Я маю в серці мрію щиру: «Хай тихо стане в нас від миру».

Для України це свято є особливим. У час, коли в нашій рідній лунають постріли та проливається людська кров, ми звертаємося до всіх народів світу від щедрої, квітучої землі. Скажімо разом: Ні – війні. Мир- це злагода, це воля, і рідна мова й пісня мами колискова! Наші серця закликають до Миру! Тепер наше завдання – разом, прикласти усі свої зусилля для його збереження. Ми не вміємо тримати у руках автомати, але у нас є своя зброя, яку ми можемо використати: це наші знання, вчинки і наш голос. Ми не маємо права стояти осторонь від тих подій, які відбуваються у нашій країні. З такими словами виступала Мар’яна Михайлівна.

У заході взяли участь студенти групи ФК- БО – 11, які також розповіли про своє найзаповітніше бажання – Мир у рідній Україні.

Під кінець пари всі присутні вшанували пам’ять всіх, хто віддав своє життя за волю України.