09 грудня 2019р. відбулася ХІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Студентський вимір щодо актуальних проблем у правознавстві», ініційована Природничо-гуманітарним коледжем ДВНЗ «УжНУ».

Ця конференція – удосконалений і розширений формат традиційної студентської наукової конференції, що відбувалася щорічно з нагоди захисту прав людини

Цьогоріч до участі в конференції надіслано матеріали від 37 учасника, серед яких – студенти юридичного факультету УжНУ, спеціальності «Право» коледжу, Навчально-наукового інституту права Університету Державної фіскальної служби  України, Львівського національного університету ім.. І.Франка та ін. До виступів зареєструвалися 25 учасників, які продемонстрували блискуче володіння досліджуваним матеріалом, неабиякі риторичні здібності та глибокі знання різних галузей права.

У конференції взяли участь Кривошеєв І.С. народний депутат України, Булеца С.Б., доктор юридичних наук, професор; Білак О. П., заступник міського голови Ужгородської міської ради, Фекийшгасі К.С., голова асоціації правників в Закарпатській області,

Хохлова І,В.., заступник декана юридичного факультету ДВНЗ «УжНУ», кандидат юридичних наук, професор; Лейба Є.В. член Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії національної палати адвокатів України, член кваліфікаційної палати, який нагородив наукових керівників подяками за сумлінну підготовку спеціалістів у сфері захисту прав громадян.

Модератор конференції Ворон Д.Л., викладач юридичних дисциплін коледжу та юридичного факультету, блискуче впоралася зі складним завданням, адже непросто було стежити за регламентом виступів, чітко організувати їх обговорення тощо.

Із вітальним словом до учасників та гостей звернувся директор коледжу, відмінник освіти України Росоха В.В., який наголосив на важливості наукових досліджень студентів та побажав їм успішної і плідної роботи.

Окрасою конференції став музичний супровід, яким став майстерно виконаний наш гімн.

Робоча частина конференції була вкрай насиченою. Слід відзначити велике зацікавлення аудиторії юридичними проблемами, порушеними під час виступів учасниками, та активну участь  аудиторії в їх обговоренні. Це свідчить про небайдужість нашої молоді до актуальних питань правознавства як в Україні, так і на міжнародному рівні.

Робоча президія підбила підсумки роботи конференції. Кожен учасник був відзначений дипломом, а також грамотами і подяками від ректорату УжНУ,первинної профспілкової організації студентів та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області.