30 листопада 2022 року в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» студенти коледжу групи БС-21 під керівництвом викладача психології Бровдій Мирослави Юріївни відвідали Закарпатську обласну федерацію Шидокан Карате та ZR Team Uzhhorod.

Для студентів цікаву та пізнавальну тематичну лекцію провели Михайло Годинець, чемпіон світу, який очолює Закарпатську федерацію Шидокан Карате, та Ірина Годинець,  інтернаціональна чемпіонка Японії. Торкнулися також питань того, як діяти  в небезпечних ситуаціях, обговорили способи протидії насиллю, булінгу.

Обговорили із студентами особливості виховання каратеків, адже карате – це ще й певна філософія, де існує етикет Доджо, в якому розписано як потрібно себе поводити незалежно від того знаходиться людина в залі, чи на вулиці. Карате формує та виховує сильну та розумну людину, а в ZR Team Uzhhorod не лише тренують діток, а вчать їх поводитися, розповідають, де можна застосувати свою силу-знання, а де не можна. Деякі батьки звертаються до тренерів за порадою. Наприклад, не знають як себе повести у ситуації, коли хлопчик побився в школі. З одного боку, добре, що він вміє себе захистити, а з іншого – батьки хочуть поради. Наприклад, щодо того як поговорити з дитиною, щоб вона цю силу не використовувала у поганих цілях.

Також обговорили із студентами тему боротьби з насильством щодо жінок, адже Ірина Годинець окрім карате в молодшій групі, викладає тай-бо для жінок.

В ході лекції студенти задавали питання, які турбували їх особисто. Питання для обговорення були дуже важливі, практичні, відповідно тематична лекція вийшла дуже змістовною та результативною.