Подорожі вчать більше, ніж будь що інше. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома.

                                                                                                          Анатоль Франс

 

25.09.2023 р. для студентів 1 курсу спеціальності «Туризм» в залі бібліотеки коледжу Оксана Белені (бібліотекар коледжу) та Кочан В.М. (куратор ТО-11, викладач туристичних дисциплін коледжу) в рамках тижня туризму організували та провели виховний захід «Всесвітній день туризму. З туризмом по життю».

Студентів ознайомили з історією дати 27 вересня – Всесвітній день туризму, короткою історією становлення та розвитку туризму, значенням і функціями туризму для людини.

Основними тезами виховного заходу стали означення туризму і туриста та функції туризму. Оскільки туризм – явище поліфункціональне і впливає на організацію праці й відпочинку людей, то він несе в собі ряд основних функцій – це рекреаційна (відпочинок, відновлення сил, оздоровлення), лікувальна, соціальна, культурна, екологічна,  економічна, просвітницька, виховна, спортивна, релігійна та інші. Ці функції проявляються як на рівні окремої особистості, так і суспільс­тва в цілому.

Підсумком виховного заходу було спільно визначено, що туризм формує і розвиває високі моральні і вольові якості, організовує і дисциплінує людину.

Заключною частиною заходу було ознайомлення з бібліотечним фондом туристичної літератури.

 

                                                                      Кочан В.М., к. філос. н.

                                                                      викладач туристичних дисциплін коледжу