Найбільшою популярністю у студентів спеціальності «Туризм» серед освітніх компонентів користується практична підготовка, яка закладає потужну практичну складову майбутньої професії. Професійно-практична підготовка студентів є невід’ємною частиною освітнього процесу.

Завдяки співпраці коледжу з компаніями-партнерами, студенти можуть проходити всі види практик як стажування та працевлаштуватися в індустрії туризму.

30 квітня 2024 року в рамках Договору про співпрацю між Природничо-гуманітарним фаховим коледжем ДВНЗ «УжНУ» та ТОВ «ДСМ Менеджмент» для студентів була організована і проведена навчальна ознайомча практика на базі курорту «Воєводино».

Проведення навчальної ознайомчої практики на курорті «Воєводино» – це унікальна можливість для студентів коледжу як туристичних так і економічних спеціальностей отримати цінний досвід у реальних умовах туристичного бізнесу.

У ході одноденної практики для студентів були проведені декілька ознайомчих екскурсій. Менеджер арт-клубу провела оглядову екскурсію по туристичним атракціям на території курорту (парк Шенборна – класичний австрійський парк XІХ століття; 12 містків які символізують знаки зодіаку; хресна дорога Via Dolorosa; кельтський сад з календарем друїдів; діючий водяний млин святого Яна; озеро Тур; міст чотирьох євангелістів зі скульптурами апостолів; пекельний сад; сад трьох яблук що змінили світ; гірськолижний витяг; пішохідні та велосипедні маршрути; мотузковий парк та zip-line; форелеве та кінне господарства). Конференц-менеджер розказала про особливості організації ділового туризму на курорті, адже це 7 конференц-залів та 1 кімната для переговорів. Менеджери з організації роботи готельно-ресторанних комплексів розказали про роботу чотирьох готелів, комплексу сімейних котеджів, трьох ресторанів і банкетної зали та наявні спа послуги.

Курорт «Воєводино» надає ідеальні умови для проведення всіх видів практик студентів туристичних спеціальностей. Завдяки різноманітним формам практики, студенти мають можливості отримати цінний досвід, розширити свої знання та навички, а також підготуватися до майбутньої професійної діяльності в сфері туризму.

Викладач туристичних дисциплін коледжу

к. філос. н. Василь КОЧАН