24 лютого виповнюється один рік від початку злочинного повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку рф розпочала проти України 9 років тому.
Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу. Російська держава й ідеологія рашизму, яку сповідує російський політикум, офіційно заперечують існування українців як окремої нації, а ті, хто не погоджуються з цим, підлягають фізичному знищенню.
 Наш героїчний опір – це боротьба не лише за фізичне виживання Українського народу та свободу країни, а й за власну ідентичність і цінності нашого суспільства як частини європейської спільноти. Цілком справедливо вважати, що українці проливають кров і за вільну та демократичну Європу і збереження світового порядку.
Викладачі історії Ходанич Мар'яна Михайлівна та Сілантьєва-Папп Катерина Володимирівна  зі студентами перших курсів переглянули документальну стрічку про окупацію Бучі та провели дискусію щодо ключових аспектів війни: героїчний спротив громадян України, подвиги військових, які вже  увійшли у світову історію та жахіття, які принесли з собою окупанти.
Хвилиною мовчання учасники вшанували пам’ять про загиблих воїнів, які віддали своє життя за наше майбутнє.
Трагічна дата нової української історії стала символом незламності та джерелом сили для українських воїнів, які й нині боронять нашу країну.