27 вересня відзначають Всесвітній день туризму – свято, яке було встановлено Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації в 1979 р. в Іспанії. Студенти нашого навчального закладу під керівництвом викладачів Собов Ж.В., АндрусьМ.В., Гординської А.А., Данько-Товтин Л.Я. долучилися до відзначення цього дня і вирушили у краєзнавчу подорож за маршрутом : «Ужгород – Тустань – Моршин  - Скелі Довбуша – Ужгород».
Любителів подорожей та екстриму фортеця Тустань зустріла гостинно, подарувавши незабутні враження від мальовничих краєвидів. Цікава та інформативна екскурсія досвідченого фахівця відкрила завісу таємничості  про середньовічну фортецю-град і митницю ІХ – ХVІ ст. Давньоукраїнський населений оборонний комплекс, залишки якого розташовані в Карпатах, у Сколівському р-ні, Львівської області, поблизу села Урич. Протягом подорожі екскурсоводи розповідали  цікаві та правдиві історії про властивості  цілющої води із джерел відомого туристичного курорту   “Моршин”, про історію створення однойменого населеного пункту.

Наступною зупинкою для наших мандрівників стали Скелі Довбуша – скельно-печерний комплекс, унікальна пам’ятка історії та природи, яка знаходиться на висоті 668 метрів над рівнем моря. Скелі Довбуша вважаються чи не наймістичнішим туристичним об’єктом України, який  щороку приваблює до себе не тільки туристів, а й досвідчених альпіністів. Екскурсовод відкрив невелику таємницю: днями у цій місцевості завершують зйомки художнього історичного фільму про відомого опришка Довбуша. За попередніми прогнозами, кінокартина має побачити світ наступного року.

Так як відзначення Дня туризму припало на святкування великого християнського свята – Воздвиження  Чесного Хреста, наші студенти відвідали літургійну службу в Гошівському монастирі, одному із найвідоміших святинь Західної України.

Екскурсії та подорож загалом справили на студентів коледжу незабутнє враження. Тож до наступних мандрівок! Nike