На відзначення 150-ї річниці із дня народження М.Грушевського у бібліотеці коледжу підготовлено виставку художньої та публіцистичної літератури.

Наукова спадщина Грушевського надзвичайно велика і різноманітна, він є автором майже 2 тисяч праць у галузі української та світової історії, історіографії, літератури, соціології, етнографії, археології, спеціальних історичних дисциплін, що збагатили європейську і національну науку.

У добірці виставки подані матеріали, що дають змогу довідатися про життя і наукову та політичну діяльність М.Грушевського.

Про свої родові корені М.Грушевський писав: «Я походжу з давньої (звісної з ХVIII століття), але бідної духовної родини  Грушів, пізніше Грушевських, що загніздилася в Чигиринськім повіті ».

Саме батько мав визначальний вплив на формування особистості юного Михайла, який виростав залюбленим в українську історію та літературу. Посіяне батьком почуття любові до Вітчизни дало щедрі  плоди й сформувало юного Грушевського в національному дусі.

Український народ гідно поціновує М.Грушевського. Його ім`ям названі вулиці. В Україні й за її межами встановлено пам’ятники та меморіальні дошки видатному державному та науковому діячеві. Видатні заслуги в галузі науки, державотворення та освіти відзначаються науковою премією та стипендією, заснованою на його честь.

Життєвий і науковий подвиг Михайла Грушевського гідний того, щоб про нього знали і наслідували.

img_0365 img_0366Saldos - Entrega gratuita