29 жовтня 2021 Черевко Ірина Іванівна – викладач юридичних дисциплін організувала та провела круглий стіл  на тему «Актуальні проблеми господарського процесу». У роботі круглого столу взяли участь Пригуза Павло Дмитрович, суддя господарського суду, викладачі та студенти IV курсу Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ УжНУ.

Розпочали захід та звернулись з вітальним словом до його учасників Лейба Євген Васильович, кандидат юридичних наук, голова циклової комісії юридичних дисциплін Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ УжНУ, Пригуза Павло Дмитрович, кандидат юридичних наук, суддя Господарського суду Закарпатської  області та модератор заходу.

Основними питаннями, винесеними на обговорення, були: розкриття природи та проявів принципів господарського судочинства, визначення юрисдикції, новели доказування в господарському процесі, форми господарського судочинства, практика застосування заходів забезпечення позову у господарському процесі, врегулювання спору за участі судді, прокурора тощо.

Зокрема, Пригуза Павло Дмитрович, суддя Господарського суду Закарпатської області, ознайомив учасників з визначенням таких понять як неспроможність і банкрутство, методикою проваджень у справах про банкрутство окремих категорій боржників.

Підсумовуючи, варто зазначити, що предметом обговорення під час роботи круглого столу стало широке коло правових питань, застосування яких викликає складнощі, зокрема застосування предметної підсудності, особливості врегулювання спору за участі судді та прокурора, новели щодо процедури надання доказів сторонами та їх оцінки судом, а також розкрито особливості форм господарського судочинства за правилами нового господарсько процесуального кодексу України.

Доповідачі та учасники круглого столу позитивно оцінили рівень організаційного забезпечення заходу та висловили сподівання на проведення таких заходів у майбутньому.