«Тарасові Шевченку…

Якби судило небо воскресати

І ти б воскрес – не Вознесіння, знаю,

Але Зішестя в пекло наше з раю –

Чого від тебе можна ще чекати!?

Чому б ти пхався в ту безодню синю?

Там є Христос, Шевченка там не треба.

Ти все одно відмовився б від неба

І повернувся б знову в Україну.»

М. Бонь-Якубишин

Фінальною подією в контексті методичного тижня, присвяченого 205-річниці з дня народження Т. Г. Шевченка став похід студентів 1-го та 2-го курсів та викладачів Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ» на виставу «Мати-наймичка» (музичну драму), що йшла на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв за мотивами твору Кобзаря 19 березня. Перед виставою глядачі мали змогу ще раз почути Шевченкове слово і, таким чином, увіковічнити пам’ять про «Володаря у царстві духу». Своєрідною преамбулою став виступ викладачів та студентів: Якубишин Марії, Баранової Юліани, Попович Юстини та Шукаль Христини, голосом яких зі сцени зазвучали Шевченкові істини та щирі рядки закарпатських поетів Петра Скунця та Мар’яни Бонь-Якубишин, присвячені Кобзареві.

Після цього глядачі на одному диханні подивилися виставу, яка справила на них неабияке враження, вони були захоплені майстерною акторською грою та оформленням.

Таким чином, Т. Шевченко вкотре повернувся на Закарпаття в березні і буде повертатися і надалі  завжди займатиме почесне місце в душі кожної мислячої людини.

Trail Running