Мудрість грецькою звучить --- софія. В Ужгородському Природничо-гуманітарному фаховому коледжі є така Софія, студентка І-го курсу за спеціальністю «Бухгалтерський облік та оподаткування» --- Турецька Софія Костянтинівна. Найкраща студентка, патріотка та спортсменка, яка з гордістю та достоїнством показала найкращий результат на чемпіонаті України з боксу у першій декаді квітня 2023 року. І, в результаті, Ужгородська міська рада вручила нашій юній краянці почесну нагороду. Ну, і як тут не згадати.., не назвати ім∙я педагога-тренера Кушнаренка Георгія Івановича, який любить спорт та вміє працювати з молоддю старшого підліткового віку.

Любов до спорту прищепив Софії батько, який також є професійним спортсменом. А культивувала цей інтерес сім∙я та родина Софії, для яких здоровий спосіб життя та інтереси дітей є догмою. І, як результат, наша студентка стала першою дівчиною-фіналісткою на чемпіонаті України на рівні юніорів та кандидатом у майстри спорту в Закарпатській області.

Окрім того, що наша Софія-мудрість представляє нашу країну на міжнародних рингах з боксу та «збирає» або «забирає» призові місця для Неньки-України, вона ще є представником дуже жіночної та тендітної сфери діяльності. А саме, до заняття спортом на серйозному професійному рівні Софія шість років займалась та «працювала» у сфері модельного агенства. …Унікальне поєднання дівочої вроди та слабкості із силою. Такий собі оксюморон по-закарпатськи. Адже наші дівчата на все здатні.

Софія --- типова представниця «Золотої» молоді України та Закарпаття, бо дівчина дуже добре усвідомлює, що її заслуги у будь-якій сфері --- це служіння своїй Вітчизні.