У понеділок, 11 квітня, студенти Природничо-гуманітарного коледжу радо приймали гостей - українську молоду письменницю із Амстердама Галину Рис та нашу письменницю, координатора проекту «Закарпаття читає дітям» Галину Малик.

Наші гості розпочали знайомство із коледжем зі сніданку та вранішньої кави, а також зі спілкування з директором Росохою Володимиром Войтеховичем і були захоплені теплим прийняттям та увагою.

Студенти І-ІІ курсів із нетерпінням чекали зустрічі із знаними майстрами красного письменства. Модератором заходу була Пащук Галина Ярославівна, викладач української мови та літератури, яка й представила гостей.

Письменниця у вишиванці, Галина Рис розповіла, як вона здобувала потужну європейську освіту, відкрила таємниці письменницької творчості, поділилася планами на майбутнє. Із захопленням слухали студенти уривки із її творів - «Країна Котовасія» та «Намалюй мене пташкою», які оживали у тремтливому і дзвінкому голосі авторки.

Студенти та викладачі задавали цікаві питання, на які Галина Рис із легкістю і щиро відповідала. Так ми довідалися про те, що наша молода письменниця, яка виросла поміж великих янголів із глини, талановито створених її мамою   –  художником – керамістом, що Галина виграла гранд, за яким відбуває до далекої Тасманії, де буде викладати та досліджувати дитячу літературу, а також продовжувати писати. Ми чекатимемо її наступних творів із нетерпінням.

А наша Галина Малик розповіла студентам про важливість читання хоча б 20 хвилин щодня, про те, як ця дуже легка процедура допоможе нам вільно висловлюватися, збагатити світогляд, поглибити свою ерудицію. Та найцікавіше трапилось з уважною аудиторією тоді, коли письменниця прочитала уривок із своїх знаменитих «Прибульців із паралельного світу». Хлопчик Хроня, папуга Фері та кіт Рата дуже потішили слухачів своїми вчинками та думками, змусили задуматися про реальність і художній домисел у літературі.

На завершення зустрічі директор Росоха В.В. щиро подякував гостям за цікаву розмову та подаровану ними добірку власних популярних творів української літератури.

Також Галина Рис та Галина Малик взяли участь у запланованому заході разом зі студентами, що реалізували задум акції «Земля Духновича – землі Франковій», посадили дубочки із Франкового гаю. Відтепер поруч із цими посланцями землі Франкової будуть проводитися поетичні вечори «Під Франковим дубом».

Галина Рис, об’їздивши мало не пісвіту, ніколи не була в Ужгороді. Тож пізнати красу нашого міста, дізнатися про його історію та сьогодення їй допомогла студентка ІІІ курсу спеціальності «Туристичне обслуговування» Ярина Пащук.

До нових зустрічей – у нашому місті та на сторінках нових книг! Творчих успіхів Вам!

/Nike_7_1