УКРАЇНА – КРАЇНА ВИШИВАНКИ.
Щорічно в травні в Україні відзначають Всесвітній день вишиванки.  Українська вишиванка - не просто святковий одяг. Це зв'язок сучасних українців з їхніми пращурами. Це символ української нашої з вами культури. Це давнє мистецтво нашого народу. Це частина душі. Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі.
Цього року – два сенси, об’єднані однією датою, 18 травня. 79 років тому у цей день радянська влада почала депортацію кримськотатарського народу. Народу, який хотіли стерти, позбавити дому, позбавити права на життя. Але народ зберігся і житиме вільно.
Зараз День вишиванки має особливий сенс : українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.
Природничо-гуманітарний фаховий коледж УжНУ не міг залишитися осторонь, тому також долучився до Всесвітнього дня вишиванки. Студенти та викладачі прийшли на заняття у вишиваних сорочках, щоб показати свою ідентичність та приналежність до великого вільного народу.
Хай цьогорічний День вишиванки в Україні стане нагадуванням про те, через що довелось пройти нашим людям та якою міцною є наша нація.