Студентка групи Право 32, Савчук Анна Юріївна взяла участь у міжнародній програмі обміну студентів у сфері освіти та міжнародної підготовки. Відвідавши цей захід вона хоче поділитися з нами своїми думками та враженнями, які висловила нижче.

Дивовижна поїздка, нові знання, неймовірні враження – Еразмус+. Це чудова нагода познайомитись з Європою, її надзвичайно гарними краєвидами та історичними пам'ятками. Також це можливість навчитися працювати в міжнародній команді, покращити мовні навички та інші компетентності й, зрештою, отримати знання європейського рівня.

Відчувши атмосферу Еразмусу+ хочу зауважити, що це не просто програма обміну студентів, це щось більше, те що розширю світогляд, те що надає нові ідеї, і врешті-решт, те що надихає. Еразмус+ – це готовність змінюватися, перевтілюватися та розвивати свою країну. Це, можливо, навіть своєрідна філософія молоді й студентства задля того, щоби знайомитися, дружити й обов’язково розвивати партнерства, які надалі сприятимуть розвитку співпраці між країнами у більш широкому сенсі цього слова.

Боротьба із високими рівнями безробіття – особливо серед молодих людей – є одним з першочергових завдань для урядів європейських держав. Занадто багато молодих людей передчасно залишають школу, підпадаючи під високий ризик безробіття та соціальної ізоляції. Відповідно до статистики можу відмітити, що підприємствам ЄС необхідно стати більш конкурентоспроможними за рахунок молодих талантів та інновацій. Європа потребує більш згуртовані та інтегровані товариства, які дозволяють громадянам відігравати активну роль у демократичному житті. Для вирішення цієї та інших проблем діє Еразмус+, що виступає ефективним інструментом для сприяння інтеграції людей в «новий», «розумний» світ.

Ознайомившись з менталітетом європейських країн, хочу зазначити, що для того, щоб здобувати нові перемоги , в першу чергу, потрібно здобути перемогу над собою, чого бажаю кожному, хто хоче розширити свій особистий простір..