…І знову на порядку денному у Природничо-гуманітарному фаховому коледжі новини спорту, а точніше, досягнення наших студентів у змаганнях світового рівня. 21-22 жовтня цього року у Швеції відбувся Міжнародний турнір з боксу «Scandinavia Box Open». Учасниками були спортсмени 15 країн світу, в числі яких, безумовно, була і Україна. Нашу країну на турнірі представляли троє спортсменів з Ужгорода: Козоріз Андрій, Козоріз Тарас та студентка І-го курсу нашого коледжу Турецька Софія, що навчається за спеціальністю «Бухгалтерський облік та оподаткування».

Україна, завдяки закарпатським спортсменам, показала себе на високому рівні поряд з такими країнами, як Англія, Франція, Швеція, Казахстан та ін.. Як результат, наша країна виборола три золоті медалі і два кубки за назвою «The best boxer 2023 Scandinavia Box Open. Giri junior A» та «The best boxer Scandinavia Box Open. Boys junior A». При такому малому числі учасників команди (троє спортсменів), –  результат приголомшливий. Щиро дякуємо нашій Софії за Почесний кубок Міжнародного рівня серед юніорів. Спорт для нашої «коледжанки» – це осередок самореалізації та хороша нагода прославити нашу Неньку. Дуже зворушливою була розповідь Софії про те,

з якою повагою ставились учасники турніру та народ Швеції до українців. Гордістю переймались наші юні ужгородці через те, що Україна була рівною серед рівних. І не дивно, адже спортивна молодь нашої країни, а в даному випадку, і нашого коледжу просто неперевершена.

Враження наших спортсменів про Швецію та шведів дуже позитивне: прекрасні краєвиди, пам∙ятки архітектури, затишні вулички, хороші люди, які з повагою та розумінням ставляться до наших співвітчизників, що вимушені проживати за межами Батьківщини через чужинців. Щиро дякуємо Швеції за це.., і за турнір також.

І трошки лірики… Шановне панство, назвіть мені ще таку країну, в якій спортсменка-юніорка, повернувшись пізньої ночі із змагань з іншої країни, зранку йде до коледжу на навчання, хоча батьки та педагоги наполягають на відпочинку. І кого тут більше хвалити, – таку студентку, чи такий заклад освіти?! Відповіді на це питання немає… Та це і неважливо! Важливо те,

що при наявності таких коледжів і таких студентів Україна «приречена» на Перемогу та процвітання.

Спортивні успіхи наших юних співгромадян – це хороший внесок у розвиток та історію нашої країни. Адже, рано чи пізно, історія у кожного з нас запитає: «Де ви були в той нелегкий для України час, коли наша Ненька потерпала від чужинців за свою ідентичність?» Наша «коледжанська» спортивна (і не тільки) молодь з достоїнством відповість нащадкам на це питання приблизно так:

Ми були тоді з нашим народом,

Там, де наш народ, на лихо був.

В. Затуливітер

Автор допису Оксана Белені