Відповідно до плану виховної роботи та роботи циклової комісії «Іноземних мов», з метою ознайомлення з культурно-історичною спадщиною країн Європи, вдосконалення навичок спілкування іноземною мовою, 7  – 10червня 2019 р. студенти  Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ»  здійснили  туристичну поїздку за маршрутом Львів – Краків – Прага – Дрезден. Організували тур та супроводжували  студентів викладачі Белоусова-Зомбор Г.Е. та Білей Н.М.

Вечірній Краків зустрів українців своєю неповторною замріяною красою. Прекрасно збережений Краківський  замок над р. Вісла зачарував.

Екскурсія старовинною Прагою була надзвичайно цікавою. Наші студенти пройшлися величним Карловим мостом, зупиняючись  біля кожної статуї,  слухаючи розповідь гіда. Празький замок  із собором Святого Віта  у готичному стилі та резиденцією чеського уряду  - надзвичайно розкішний.  У повітрі відчувалася атмосфера тих історичних часів, що аж перехоплювало подих. І,  звичайно, як побувати у Празі, й не побачити «Празьке Орлої»  - годинниковий механізм, що запускає в рух дванадцять статуй апостолів на старовинній вежі. Враження неймовірні.

Але родзинкою нашої подорожі  є відвідування Дрезденської картинної галереї у німецькій Саксонії. Старовинні «Сікстинська мадонна» Рафаеля, «Спляча Венера» Джорджоне, «Свята ніч» Кореджо,  «Шоколадниця»  Жан-Этьен Лиотар чекали на українських гостей. Красу музейного комплексу Цвінгер та його передмістя з собором Пресвятої Богородиці, резиденцією та кінним двором, на якому колись відбувалися справжні лицарські турніри, не можна передати словами.

Наші студенти, та викладачі, що їх супроводжували, отримали масу позитивних вражень  та задоволення від поїздки. Задоволенні батьки студентів  виразили свою вдячність організаторам туру – викладачам Белоусовій Г.Е. та Білей Н.М.  Студенти зробили висновки, що вивчення іноземних мов є дуже важливим, особливо зараз, коли є така прекрасна можливість подорожувати та безпосередньо знайомитися з культурною спадщиною  не тільки Європи,  а й цілого світу.

Викладач німецької мови Г.Е. Белоусова-Зомбор

Sneakers