Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», на підставі спільного наказу департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатського обласного військового комісаріату № 29/111 від 06.04.2016 р. та наказу Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ» № 23 від 18.04.2016 р. були проведені триденні навчально-польові збори юнаків 2-курсів всіх спеціальностей. Цей захід проводився з метою вдосконалення знань, умінь і навичок студентів з навчального предмету «Захист Вітчизни», визначення рівня готовності студентської молоді до військової служби у Збройних силах України.

До навчально-польових зборів залучено 58 студентів. 21-22 квітня заняття проводились на базі військової частини ППВ 4742.

21 квітня юнаки виконували початкову вправу зі стрільби з автомата Калашникова бойовими патронами. Кожен студент отримав 15 бойових патронів і мав завдання – влучити в ціль:

  • грудна фігура, відстань – 100 м.;
  • ростова фігура, відстань 200 м.

Більшість студентів виконали завдання на «добре» та «відмінно». Найвправнішими виявились Славич Олександр (КН-22), Король Владислав (ФК-21), Біланич Михайло (ФК-21), Юско Сергій (КН-21), Паламарчук Станіслав (КН-21), Костик Станіслав (ФК-21).

Усі студенти склали нормативи із неповного розбирання та складання автомата Калашникова. Юнаки ознайомились із структурою військової частини, її штатним озброєнням, життям та побутом військовослужбовців строкової служби, а також із особливостями служби добового наряду роти, його складом та озброєнням. Студенти вивчили права та обов’язки чатового, який несе службу з озброєння та охорони військових об’єктів на території військової частини, ознайомились із її обладнанням та оснащенням.

Наші юнаки мали практичні заняття з тактичної підготовки «Солдат в обороні», вивчили правила кидання гранат Ф1, Ф2, сучасні медичні засоби та їх застосування для зупинки кровотечі, способи накладання жгутів. Студенти отримали навики використання індивідуальних засобів захисту, загальновійськового захисного комплекту та протигазу.

Особливе зацікавлення у студентів викликала стрілецька зброя та бойові машини піхоти, бронетранспортери, смуга перешкод.

У цілому за останні роки незалежності нашої держави навчально-польові збори призовників булим організовані та проведені на високому рівні, де юнаки отримали якісну підготовку до служби у Збройних силах України.

balerínky