3 08 по 12 жовтня 2018 р. у Природничо-гуманітарному коледжі ДВНЗ «Ужгородський національний університет» відбулося ряд заходів, об’єднаних у Тижневик юридичних наук і присвячених Дню юриста. Проведення зустрічей, правового форуму та інших заходів уже висвітлювалося нами на сайті.

Окрім того, було проведено Конкурс на кращу стіннівку академічної групи за тематикою «Подолання корупції: погляд студента», за результатами було відзначені кращі роботи серед наступних груп: «Право»-11, «Право»-12, «Право»-21, «Право»-32.

09.10.2018 в рамках Тижневика юридичних наук викладачем-методистом Гошовською О.І. проведена дискусія на тему «Твоя професія – юрист» з групами першого курсу напряму «Право».

Олександра  Іванівна зазначила, що професія юриста вже багато років залишається однією з найбільш престижних. Адже діяльність правознавця охоплює практично всі форми людського існування. Їх послугами неодноразово користується кожна людина. Проте щоб бути затребуваним сьогодні в цій галузі, слід добре підготуватися, стати справжнім професіоналом. Старт успішної кар’єри – це якісна освіта та високий рівень знань.

11.10.2018 студенти спеціальності «Право» здійснили екскурсію у Словацьку Республіку, м. Кошице, в межах відвідування університету імені П. Й. Шафарика (відповідальні: викладачі Черевко І.І. та Олійник А.І.).

Поки частина студентів знайомилася з Кошицьким університетом, у коледжі  відбулася зустріч із заступником начальника  відділу персоналу  управління юстиції в Закарпатській області Феделеш О.В. зі студентами третього курсу груп ПР-31 та ПР-32.

Олександра Василівна розповіла, що з метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!». Старт проекту відбувся 7 червня 2017 року. Проект презентовано Павлом Петренком та директором Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» Уейдом Уорреном в Кабінеті Міністрів України.  Одна з цілей проекту – підвищити юридичну грамотність українських громадян і викрити корупцію в держустановах.

З нагоди Дня юриста працівники бібліотеки коледжу підготували виставку «Служіння праву – це служіння справедливості», яка містить відповідне законодавство України, літературу про різні грані юридичної професії, аналітичні матеріали про реформування судових та правоохоронних органів тощо.

Отже, підсумовуючи виконання плану Тижневика юридичних наук, сміливо можна стверджувати, що як викладачі, так і студенти взяли активну участь у всіх заходах: хто проводив, хто змагався, хто слухав, хто замислювався. Але ж усе-таки кожен має право на власний вибір! Ανδρικά Nike