У навчальному процесі теорія і практика мають бути нерозривні. У світі туризму пізнання нового і незвіданого просто неможливо без подорожей і екскурсій.

Онлайн навчання, на жаль, не в змозі допомогти туристичній освіті, а лише наближення до реального сектору туризму дозволить студентам опановувати справжні практичні компетентності організатора туризму.

В умовах військового стану і дистанційної освіти студенти, як ніколи, потребують зустрічей наживо, а особливо на практичних заняттях з фахових туристичних дисциплін.

30 вересня 2023 р. студенти 3 курсу спеціальності «Туризм» разом з викладачем навчальної дисципліни «Туристичні і рекреаційні ресурси Закарпаття» Кочаном В.М. обрали формат натурного практичного заняття, що дозволяє ознайомлювати з особливостями туристичних і рекреаційних ресурсів та давати потужний практичний матеріал для подальшої аудиторної роботи.

Опрацювання теми «Туристичні ресурси Ужанської долини» розпочалося з вивчення природних та історико-культурних туристичних ресурсів долини річки Уж в населених пунктах вгору по течії від м. Ужгорода (Доманинці, Оноківці, Невицьке, Кам’яниця).

В ході практичних занять на природі студенти більш зацікавлено усвідомлюють фахові аспекти обраної професії.

Василь Кочан, к. філос. н.,

викладач туристичних дисциплін коледжу