Черговий день в рамках заходів тижня туризму приуроченого до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні  (27 вересня) студенти коледжу спеціальності «Туризм та рекреація» знову не залишили осторонь і відвідали Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара  Легоцького та Закарпатський обласний музей народної архітектури та побуту.

Організатор заходу Кочан В.М. (к. філос. н., викладач туристичних дисциплін коледжу) провів екскурсії які слугували практично орієнтованим заняттям з освітнього компонента навчальних дисциплін «Туристичні та рекреаційні ресурси Закарпаття», «Туристичне краєзнавство», «Музеєзнавство», «Музейна екскурсія» а також поглиблення професійної практичної підготовки.

Здобувачі відвідали всі основні експозиції краєзнавчого музею, який розташований в залах Ужгородського замку та ознайомилися з колекційними експонатами секторів природи (займає 6 залів, де подано фізико-географічну характеристику Закарпатської області, дані про гори, гірські перевали, водну систему, ландшафтні зони (гірську, передгірну і рівнинну), флору і фауну, охорону пам’яток тощо. Доповнюють експозицію художні діорами на тему природи), історії («Закарпаття у період VIII – поч. ХХ ст.» (структурно експозиція поділена на 11 розділів, у яких висвітлено найбільш важливі віхи в історії Закарпаття.  Хронологічно охоплює більше ніж тисячолітній період в історії нашого краю), «З історії духовної культури Закарпаття ХVІІ – поч. ХХ ст.» (хронологічно охоплює трьохсотрічний період в історії Закарпаття), «Холодна і вогнепальна зброя XVI – поч. XX ст.» (тут експонуються 60 зразків зброї у хронологічній послідовності від 16 до початку 20 ст. за видами та місцем виготовлення), народного мистецтва та етнографії («Народні музичні інструменти Закарпаття», «Народний одяг Закарпаття»).

На території скансену здобувачі ознайомились з музейними експонатами етнографічної історії та культури Закарпаття.

Екскурсію проведено з метою набуття спеціальних компетентностей та забезпечення практико-орієнтованого навчання здобувачів фахової передвищої освіти за спеціальністю «Туризм та рекреація».

Кочан В.М., к. філос. н.

викладач туристичних дисциплін коледжу