У вівторок, 11 квітня 2017 року, для студентів Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «Ужгородський національний університет» проведено відеолекторій на тему «Міністерство юстиції України: нові сервіси та реформи». Цей правоосвітній захід відбувся в рамках правоосвітнього проекту «Я пізнаю право» та задекларованої співпраці між Головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатській області, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головним управлінням Нацполіції у Закарпатській області.

Під час заходу головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Владислав Товтин розповів студентам про реформи, які відбулися у системі Міністерства юстиції України та нові сервіси Мін’юсту.

Представник Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Рішко ознайомила студентів-правників із системою надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відтак завідувач сектору взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Любов Шарко презентувала проект «Он-лайн будинок юстиції» та за допомогою мультимедійних технологій ознайомила присутніх з усіма видами послуг, якими можна скористатись завдяки цьому.

Також до дискусії приєдналися викладачі коледжу Євген Лейба та Ірина Черниченко, які вказали як практики (за сумісництвом адвокати) на недоліки чинного законодавства у цьому напрямі і порушили питання про ймовірні шляхи їх усунення.

По завершенні заходу запрошені гості надали вичерпні відповіді, на питання студентів та викладачів.

Подібні зустрічі дозволять студентам на більш високому рівні закріпити знання під час вивчення наступних курсів: «Комп’ютерні технології в юридичній діяльності», «Цивільний процес», «Кримінальний процес», «Адміністративний процес», «Судочинство в господарських судах» та ін.

Отже, підсумовуючи вищесказане, адміністрація та викладацький колектив коледжу висловлює бажання щодо подальшої співпраці в рамках навчального процесу між закладом та Головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатській області,  Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області.

фото 2 фото 3 фото 4Nike