Наприкінці грудня відбувся національний етап дебатного турніру з політичних реформ, організований командою ВГО Інститут “Республіка”, ВІ “Активна Громада”. Взяли участь у турнірі й регіональні переможці – команда «De jure» у складі студенток 4 курсу спеціальності «Право» Природничо-гуманітарного фахового коледжу Катерини Кашкової та Вікторії Дуб

Участь дівчат у національному дебатному турнірі – це велика можливість продемонструвати свої здібності та знання, а також налагодити контакти з різними людьми з подібними інтересами. Загалом це сприяння формуванню активної громадянської позиції й розвитку молодих лідерів, які в майбутньому матимуть змогу впливати на політичні та суспільні процеси в Україні.

Учасники дебатували за такими темами:

  • проведення перших парламентських виборів через пів року після завершення воєнного стану;
  • ухвалення Етичного кодексу Парламенту;
  • прийняття законопроектів з важливих питань після публічних консультацій з громадськістю.

Символічно те, що тема Етичного кодексу обговорювалася у фінальному раунді національного дебатного турніру того ж дня, коли це питання обговорювалося у Верховній Раді України.

У напруженій боротьбі команда «De jure» вийшла у фінальний раунд та виборола третє місце.

У фіналі студенти дебатували з приводу доцільності прийняття законопроектів з важливих питань після публічних консультацій з громадськістю. Оцінити дебатерів мав змогу Олександр Аліксійчук, народний депутат України, Голова підкомітету з питань співробітництва територіальних громад та регіонів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, який розглядає відповідний законопроєкт про публічні консультації.

18 січня до коледжу завітала координаторка ВІ Активна Громада на Закарпатті Ганна Мелеганич, яка привітала команду "De Jure" у складі Вікторії Дуб та Катерини Кашкової з третім місцем у національному дебатному турнірі з політичних реформ та вручила дівчатам заслужені нагороди та сертифікати у Книгарня "Є" Ужгород на 500 грн!

Також обговорили з пані Ганною подальші варіанти співпраці між ПГФК та ВІ Активна громада, аби продуктивно впливати на життєдіяльність у середовищі та у громаді загалом.

Щиро вітаємо дівчат та бажаємо нових перемог!