«Ми ще здолаємо вершини і дороги!» Ці слова є своєрідним кредо для  студентів Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ», які щораз дивують своєю працьовитістю, завзятістю, бажанням іти вперед і підкоряють нові вершини, нові дороги. Зокрема, ще однією вершиною, знаковою подією стала перемога студентки другого курсу спеціальності «Право» Голич Кароліни у У Всеукраїнському (ХУ Всекримському) фестивалі-конкурсі  учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченому Лесі Українці. Керівником і творчим наставником коледжанки була викладач української мови та літератури, голова циклової комісії Андрусь Мар’яна Володимирівна.

Так, 6 квітня 2019 року у Чернівцях відбулася урочиста церемонія нагородження переможців дипломами та призами. У конкурсі взяла участь молодь різних вікових категорій з різних куточків України, а також цього річ з Італії та Сербії. Цей факт є знаковим і свідчить про те, що конкурс виходить на міжнародний рівень. Фестиваль проводився у кілька етапів: перший – відбірковий – у місті Полтаві, а другий – фінальний гала-концерт та нагородження – у місті Чернівці, яке пов’язане з долею Лесі Українки. Змагання юних талантів відбувалося за номінаціями: «Декламування», «Твір (поезія)», «Малюнок», «Вокал», «Інсценування», «Науково-пошукова робота», «Аудіо-візуальний твір».

Студентка Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ» Голич Кароліна вперше встала учасницею цього конкурсу і здобула перемогу у номінації «Аудіо-візуальний твір», презентувавши буктрейлер до драми-феєрії «Лісова пісня». Під час роботи над міні-фільмом Кароліну підтримувала, надихала та сіяла віру в цінність та успіх цього проекту куратор та викладач української мови та літератури Андрусь Мар’яна Володимирівна. Сьогодні студентка вважає, що кожен може повчитися у Лесі Українки мужності і хоробрості – змагатися за своє «завтра». Кароліна змогла надзвичайно тонко відчути поезію авторки і передати за допомогою аудіо-візуальних засобів силу слова, котра кожного нового дня допомагала Ларисі Петрівні Косач боротися за своє нове життя, а кожному з нас послужити прикладом виховання себе, як сильної особистості, що є «ковалем своєї долі» і  не боїться бути сміливим. Адже «Сміливі завжди мають щастя!» (Іван Багряний). І справді, щоб по-новому подивитися на літературу, світ і визначних особистостей, які їх творять, потрібні невтомна праця над собою та сміливість зберегти те, унікальне зернятко душі, що проростає на світ талантом, щирістю і справжністю характеру, котрі визначають сильних особистостей, що творять сильну незнищенну націю, бо як писала свого часу Леся Українка: «Я жива!  Я буду вічно жити!, / Я в серці маю те, що не вмирає!»

Нагородження відбулося в обласній філармонії у надзвичайно дружній теплій атмосфері, що зігріла наших учасників, котрих Чернівці зустріли холодним подихом весняного вітру. Переможниця Кароліна Голич зазначає: «Організатори конкурсу привітали нас дуже щиро, побажали творчого натхнення й наснаги на шляху інтелектуального зростання разом із творчістю Лесі Українки, а викладачам, учителям, батькам, які долучалися до  підготовки, терпіння й глибокої віри в перспективу  ідей!»

Щиро радіємо за Кароліну, пишаємося здобутками та чекаємо нових перемог!

 Saucony Endorphin Speed , Racing Shoe Reviews