4 грудня 2017 року у Природничо-гуманітарному коледжі стартував Тижневик фізико- математичних дисциплін. Цього ж дня відбулася наукова конференція       « Вони створили математику». Модератором заходу була Мавроматі Маріанна Дмитрівна, голова циклової комісії фізико-математичних дисциплін Природничо-гуманітарного коледжу.

Математика - галузь невтомного пошуку та важкої , до самозабуття , праці. Іноді на доведення однієї теореми потрібні роки. Праця вченого-математика подібна до праці поета: як і в поезії, у математиці діють досить складні механізми пошуку і філігранне оформлення знайденого результату. Проте про математиків чомусь не прийнято говорити піднесено, захоплено, хоча вони також заслуговують високих слів подяки, які ми часто адресуємо людям подвигу та мужності. Праця математиків не виставляється на театральній сцені, про неї не говорять у репортажах із космосу, але вона присутня скрізь. Математики викреслюють орбіти космічних трас, гарантують міцність сталевих атомоходів у океанських глибинах, визначають ритми роботи атомних реакторів тощо.
      У кожному періоді історії математики були свої видатні постаті вчених, у яких були різні долі. Одні зажили слави і безсмертя ще за життя, іншим судилося пройти складні шляхи і розділити трагічну долю свого народу. Багато визначних математиків стали зразками щирої відданості науці, патріотами свого народу.

8 студентів виступили з доповідями про відомих математиків давнини та сучасності, зокрема Евкліда, Архімеда, Піфагора, Джона фон Неймана, Віктора Буняковського, Михайла Остроградського, Михайла Кравчука. Почесне місце серед видатних математиків займають відомі жінки : Феано, Гіпатія Александрійська, Марія Аньєзі, Софі Жермен, Еммі Амалі, Нетер, Світлана Майборода, Софія Ковалевська, Марина В'язовська. Вони створили наукові праці та підручники,які збагатили скарбницю світової математичної літератури. Усі доповіді були дуже цікавими , змістовними, пізнавальними.

Подяками були нагороджені всі учасники конференції:

-Щадей Тарас (група КН-11);

-Лісовий Руслан (група КН-22);

-Кузик В'ячеслав (група БС-11);

-Кіктєв Антон (група КН-11);

-Ребрик Ігор (група БО,ФК-11);

-Данило Владислав(група БС-11);

-Лісіцин Максиміліан (група КН-13);

-Шукаль Христина(група БО,ФК-11).

А наш тижневик продовжується… Стежте за подіями!

IMG_8501 IMG_8502 IMG_8504 IMG_8505 IMG_8506 IMG_8507 IMG_8510 IMG_8511 IMG_8514 IMG_8516 IMG_8521 IMG_8523 IMG_8526sneakers