8 вересня студенти 2 курсу разом із викладачками Ларисою Юричкою та Олександрою Гошовською відвідали управління поліції та отримали можливість ознайомитись із системою «Custody Records». Проєкт «Custody Records» активно впроваджується в Закарпатській області та діє вже у чотирьох громадах. Робота системи відеонагляду й електронної фіксації дає можливість повною мірою забезпечувати права доставленої до підрозділу поліції або затриманої людини. А також вона діє на захист і самих поліцейських, які проводять процесуальні дії до поміщення цієї особи в ізолятор тимчасового тримання.

У ході екскурсії студенти ознайомились із роботою електронної системи обліку та відеофіксації всіх дій із затриманими особами, переглянули сюжети із прикладами її роботи. Також оглянули приміщення реєстрації, інтерв’ювання з інспектором з дотримання прав людини, для зустрічі з адвокатом та кімнати проведення слідчих дій.

Такі заходи, безумовно, є надзвичайно корисними для студентів, адже дають можливість ознайомитись із практичними аспектами діяльності правоохоронних органів, заохочують майбутніх юристів отримувати нові знання та уміння, що стануть у пригоді в подальшій практичній діяльності.

Висловлюємо подяку за таку можливість представниці Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Тетяні Щербі, а також офіцерам поліції Марині Мельник та Івану Глебені за проведену екскурсію та практичне ознайомлення із роботою системи.