23 квітня 2024 року студенти 3 курсу спеціальності «Право» разом із викладачками Ларисою Юричкою та Іриною Черниченко відвідали Ужгородське районне управління поліції та отримали можливість ознайомитись із системою «Custody Records».

Тетяна Щерба, капітан поліції, представниця Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України та Іван Глебена, старший інспектор сектору дотримання прав людини Ужгородського районного управління поліції ГУНП в Закарпатській області розповіли студентам про особливості роботи системи електронної фіксації всіх дій із затриманими особами «Custody records». Робота системи відеонагляду й електронної фіксації дає можливість повною мірою забезпечувати права доставленої до підрозділу поліції або затриманої людини. А також вона діє на захист і самих поліцейських, які проводять процесуальні дії до поміщення цієї особи в ізолятор тимчасового тримання.

Студенти ознайомились із роботою електронної системи обліку та відеофіксації всіх дій із затриманими особами, переглянули сюжети із прикладами її роботи. Також оглянули приміщення реєстрації, інтерв’ювання з інспектором з дотримання прав людини, для зустрічі з адвокатом та кімнати проведення слідчих дій. У ході спілкування студенти мали змогу отримати відповіді на питання стосовно особливостей роботи інспекторів із дотримання прав людини.

Такі заходи, безумовно, є надзвичайно корисними для студентів, адже дають можливість ознайомитись із практичними аспектами діяльності правоохоронних органів, заохочують майбутніх юристів отримувати нові знання та уміння, що стануть у пригоді в подальшій практичній діяльності.

Висловлюємо подяку за таку можливість представниці Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Тетяні Щербі, а також офіцеру поліції Івану Глебені за проведену екскурсію та практичне ознайомлення із роботою системи.