У четвер, 20 квітня,  на базі юридичного факультету Ужгородського національного університету відбулась дев’ята Міжнародна науково-практична конференція «Закарпатські правові читання», у якій взяли участь провідні науковці-правники  з України, Словаччини, Чехії, Угорщини та Польщі.

До організації її проведення, окрім УжНУ, долучилися Інститут законодавства Верховної Ради України, Сегедський університет з Угорщини, словацькі Пан-Європейський, Трнавський і Данубіус університети та молодіжні спілки – Ліга студентів Асоціації правників України і Європейська асоціація студентів права та інші.

Успішної роботи учасникам правових читань побажали голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, народний депутат України, доцент УжНУ Валерій Пацкан, заступник директора Інституту законодавства Верховної Ради доктор юридичних наук Артем Янчук, член Колегіуму ректора Карлового університету в Празі професор Ян Благослав Лашек.

На пленарних засіданнях з тематичними доповідями виступили науковці та студенти багатьох університетів: Карлового (Чехія), Трнавського  (Словаччина),  Київського національного ім. Т.Шевченка,  Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, Національного педагогічного ім. М. Драгоманова, Запорізького та Ужгородського національних університетів, вишів Києва і Харкова.

Не залишися в стороні й студенти природничо-гуманітарного коледжу. До вказаної конференції студенти підготували наукові статті за такими темами: «Угода про визнання винуватості у кримінальному провадженні України» Трунтаєва Віталія, «Правове регулювання трансплантології в Україні» Росула Олега, «Відновлення втраченого судового провадження  в цивільному та кримінальному процесі» Габовди Ангеліни,  «Усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою: теоретичні і практичні аспекти» Худан Василини,  «Поділ спільного майна подружжя: правові колізії» Батрина Максима.

Окрім того, безпосередньо виступили з доповідями на конференції двоє студентів коледжу Росул Олег та Трунтаєв Віталій. За результатами конференції учасники отримали сертифікати і їхні наукові праці будуть опубліковані у збірнику матеріалів конференції.

До слова, за результатами практичних обговорень шляхом голосування самих учасників конференції та президією журі було визначено кращі наукові роботи всієї конференції. Вперше за всю історію коледжу в трійку найкращих робіт «Закарпатських правових читань»  увійшла робота студента коледжу Росула Олега. Вручив нагороду студенту член-кореспондент НАПрН України, завідувач кафедри теорії та історії держави і права УжНУ, професор, доктор юридичних наук Лемак Василь Васильович.

Студент коледжу Росул Олег розповів, що неодноразово брав участь у різного роду заходах, однак у подібному взяв участь уперше, і з чіткою впевненістю заявив, що досвід отриманий  під час дискусії у ході конференції є незамінним атрибутом  його навчальної, фахової, наукової діяльності. У подальшому юний правознавець планує брати участь у подібних заходах для самовдосконалення та саморозвитку.

Інший учасник від коледжу, Трунтаєв Віталій, студент четвертого курсу, ствердив, що вказаний досвід однозначно надасть у подальшому переваги у навчанні та науковій роботі на юридичному факультеті Ужгородського національного університету, так як незабаром їх чекає вступ та клопітка навчальна праця вже у стінах юридичного  – «старшої альма-матер».

Адміністрація коледжу, педагогічний та студентський колектив, наукові керівники студентів (Черниченко І.В., Лейба Є.В., Гошовська О.І.) приєднуються до привітань та бажають учасникам конференції подальшого успіху та самовдосконалення у своїй повсякденній навчальній роботі, науковій та ораторській майстерності.

До нових перемог, дорогі студенти і колеги!

18051734_375601566173601_1754223425_n 18119139_1285117834908850_6381524037455884504_nadidas Yeezy 350