У вівторок, 17 квітня,  в зеленому корпусі Ужгородського національного університету за адресою вул. Заньковецької, 89 відбувся дебатний молодіжний турнір «Активна громада: право вибору». Не залишилася байдужими до заходу і студенти Природничо-гуманітарного коледжу.

 

Турнір організовано за ініціативи Інституту «Республіка» разом із Молодіжною радою Ужгородської міської ради, Координаційною радою молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській області, Ресурсним центром зі сталого розвитку УжНУ, Ужгородською міською радою та юридичним факультетом УжНУ за підтримки Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин.

Загалом у турнірі взяли участь команди із різних структурних підрозділів УжНУ. До дебатів також долучилися студенти Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ.

Студентка Природничо-гуманітарного коледжу Марчук Вікторія розповіла, що вперше взяла участь у подібному турнірі, однак впевнена, що це був тільки початок, а такі заходи стануть платформою подальшого успіху в подібних дебатах та в цілому у її навчальній, фаховій діяльності.

Інший учасник, студент Природничо-гуманітарного коледжу Росул Олег, сказав, що отримав новий досвід, у зв’язку з чим у майбутньому планує постійно брати участь у подібних змаганнях. Незважаючи на те, що часу на підготовку було обмаль, команді вдалося максимально ефективно та гідно виступити на змаганнях.

Дебатний турнір відбувався за британською системою. Спочатку методом жеребкування обрали тему та розділили спікерів від команд «Влади» та команди «Опозиції». Однак проведення дебатів дещо відрізнялося від минулорічних, адже нині команди складалися із чотирьох  учасників, хоча й оцінювалися окремо.

Члени журі оцінювали чіткість викладення позиції, аргументованість, ораторські здібності та дотримання регламенту. Також судді неодноразово наголошували, що звертають увагу на важливий елемент виступу кожного гравця – аргументований висновок.

По завершенні дебатів відбулося нагородження переможців. У підсумку загального голосування команда коледжу «Votum» зайняла 3 місце.

Адміністрація коледжу вітає викладача юридичних дисциплін  к.ю.н. Лейбу Євгена Васильовича та бажає студентам – учасникам турніру Марчук Вікторії та Росул Олегу подальшого успіху та самовдосконалення у навчальній роботі та ораторській майстерності.

0_k_2593 DSC_0040 IMG_6841 IMG_6850 IMG_6852 IMG_6871Mens Flynit Trainers