Уже кілька років поспіль у Природничо-гуманітарному коледжі працює «Школа педагогічної майстерності», де найдосвідченіші викладачі діляться своїм досвідом, методичними здобутками із колегами, студентами старших курсів філологічного, математичного факультетів та факультету ІТ УжНУ.

Однак із минулого навчального року до роботи нашої «Школи педагогічної майстерності» долучилися вчителі української мови, української та зарубіжної літератури ЗОШ Закарпатської області.

Групи із 25-30 осіб - педагогів із різних шкіл нашого краю – майже щомісяця навідують наш коледж, щоб набути нових знань, отримати методичні поради, взяти на озброєння передовий педагогічний досвід наших викладачів-методистів Андрусь М. В., Пащук Г. Я., старшого викладача Іваниш О. Л.

Ми виробили традиційну модель наших занять: спочатку гостей вітає директор коледжу Росоха В.В., розповідає про досягнення нашого закладу та плани на майбутнє.

Володимир Войтехович як керівник освітнього закладу ділиться досвідом організації навчально-виховного процесу в коледжі, знайомить із їх методичними та науковими здобутками наших викладачів та студентів. Та основний акцент ставиться на профорієнтаційній роботі: детальна інформація про спеціальності, вимоги до вступних випробувань і перспективи фахової підготовки студентів, отримана від директора, породжує чимало запитань, на які наші гості отримують вичерпні відповіді.

Також учителі отримують комплекти матеріалів про коледж: естетично і змістовно видані буклети, програми вступних випробувань, інформаційні листки про спеціальності, а також цікаві методичні розробки, електронні версії таблиць тощо.

До уваги наших слухачів – цікаві фільми про коледж, тематичні презентації… і традиційна «Перерва на каво-чай», під час якої у дружній, невимушеній атмосфері учителі шкіл та наші викладачі обговорюють спільні проблеми, згадують студентські роки та знайомляться ближче.

А далі – напружена, але цікава робота. Андрусь М. В., викладач української мови та літератури, ділиться досвідом вивчення літератури рідного краю. Поетеса і добрий знавець нашого мистецького надбання, Мар’яна Володимирівна у співавторстві з викладачем-методистом

Пащук Г. Я.  розробила навчально-методичний комплекс «Література Срібної землі», до складу якого входить комплект портретів письменників Закарпаття, методичний посібник та електронні хрестоматія.

Старший викладач зарубіжної літератури Іваниш О. Л. представила учителям серйозне методичне напрацювання із застосування інтерактивних методів навчання. Найбільше схвальних відгуків отримала її розробка «Застосування сторітелінгу у процесі вивчення зарубіжної літератури». Та в арсеналі досвідченого педагога є багато задумів, найцікавіший із яких  - «Вивчення літератур покордоння» та «Закарпатська тематика у світовій літературі».

Викладач української мови та літератури Гординська А. А. не залишила байдужими ні слухачів, ні студентів, провівши виховний захід, присвячений проблемі української еміграції, «А журавлі летять собі додому ключами…»

Заняття, які проводить викладач-методист Пащук Г. Я., базуються на розробленій нею методиці викладання української мови та літератури. Досвідчений педагог скеровує вивчення окремих розділів мовознавства для максимального його скерування на практику, вироблення в учнів та студентів стійких навиків усного і писемного мовлення. Особливо привертають увагу слухачів «Школи педагогічної майстерності» теми «Правопис - у роті» «Фонетичний квадрат», «Таємнича двоїна», «Звідки «вийняли» винятки?» та ін.

На часі – нова зустріч із учителями ЗОШ, яка відбудеться вже незабаром. І ті, хто  побував у нашій   «Школі педагогічної майстерності», і ті, хто стане гостем коледжу, донесуть до своїх колег та учнів приємні враження та інформацію про наш навчальний заклад, про цьогорічну вступну кампанію та часточку нашого досвіду, яким ми  щиро ділимось із педагогами краю.2020 Dior x Air Jordan 1 Low For Sale CN8608-002