У вівторок, 8 травня 2018 року, усе студентство та викладачі коледжу зібралися на урочистий мітинг – реквієм, присвячений Дню пам’яті та примирення і 73-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Подвір’я коледжу зацвіло українськими стягами, які урочисто винесли прапороносці – учасники гуртка козацтва – у військовий строях та червоними маками – міжнародними символами пам’яті про полеглих у війні.

Мітинг відкрив директор коледжу Росоха В.В. Після виконання усіма присутніми Гімну України Володимир Войтехович звернувся до учасників зі словами глибокої шани до тих, хто віддав своє життя у багатьох світових і національних воєнних конфліктах. Як фахівець – історик, розповів про важливість цього свята для нас сьогодні і для майбутніх поколінь. Не обійшов директор увагою і необхідність об’єктивної оцінки перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, уміння бути вдячними за мир як минулим поколінням захисників, так і тим, хто відстоює єдність і незалежність нашої країни на Сході.

Цікавою інформацією поділився з учасниками мітингу викладач Папп Крістіан Степанович, який розповів присутнім історію символу «Червоний мак, прострелений кулею» та про відзначення Дня пам’яті і примирення в Європі та Україні.

Під час хвилини мовчання, під звуки вже символічної для нас пісні «Плине кача…», на очах дорослих і юних бриніли щирі сльози скорботи…

Із зацікавленням усі слухали виступ учасника АТО, кадрового військового, викладача військової кафедри УжНУ, капітана Клюя Вадима Михайловича. Він із власного досвіду знає, що таке війна, і щиро поділився спогадами про бойові будні та переконанням у силі нашої армії, її волі до перемоги над підступним російським ворогом.

А як доречно і зворушливо прозвучала пісня «Не твоя війна» у виконанні студентки Бенків Крістіни!

«Ми не народжуємося  для воєн. Але щоб не було їх більше на Землі, маємо вчитися у минулого, не повторювати  прикрих помилок наших дідів і батьків. А найкраща шана для тих, хто здобував перемоги над ворогами для нас і мужньо продовжує цю справу сьогодні, - це наша глибока вдячність і пам’ять. Бо поки ми пам’ятаємо – доти житимуть вони…» - так підсумувала подію Пащук Галина Ярославівна, заступник диктора із навчально-виховної роботи.

Від імені усіх студентів та викладачів до Могили невідомого солдата поклали квіти кращі студенти Цігуш Аліна (КН - 32) та Данилич Роман (КН - 21).

Ще довго на подвір’ї і в корпусі коледжу звучали патріотичні пісні, а на «плазмі» оживали кадри - свідчення тих подій, які ми вшановуємо у ці чудові травневі дні.

9CwW2mLyfwY 9LBbhTZrXUQ 27580485_331723370654564_8394833473491173376_n AmedDqEJZlI Fjgk06Y2rLI jZCqDuY650A photo_2018-05-10_09-32-09 (2) uqpwO5O5tb8 yOk1JEk1cvU zNidlgYi1A0Air Jordan 1 Mid "What The Multi-Color" For Sale