Щоб не втратити державність…

25 січня 2018р. у Природничо-гуманітарному коледжі студенти перших та  других курсів переглянули документальний фільм «Українська революція. Втрачена державність».

Після перегляду кінострічки між студентами та викладачами історії відбулася дискусія із проблемного питання «Як ви вважаєте, чому Революція

1917-1921рр. закінчилася поразкою?»

Підбивши підсумок, студенти зрозуміли, що Українська революція 1917-1921рр. розпочалася в умовах революційних потрясінь, які охопили Російську імперію у березні 1917-го. Проте воно стало самодостатнім історичним явищем із самобутніми специфічними рисами. Революція мала  національно - та соціально-визвольний характер. Ключовим її рушієм був український народ і його політична еліта, що зазнала еволюції від ідей політичної автономії та федерації до усвідомлення необхідності утвердження власної державної незалежності.

Попри те, що до середини 1920-х років усі землі сучасної України опинилися під владою чотирьох держав, питання єдності української нації уже ніколи не ставилося під сумнів. Саме під час Української революції було проголошено незалежність України, продемонстровано можливість цивілізованого демократичного об’єднання територій у єдину суверенну державу. Це був вагомий і багато в чому трагічний досвід державницько-правової розбудови України.

Дискусія виявилася надзвичайно цікавою і результативною. Головне, що виявилося у ході активного полілогу: серед студентів не було байдужих до цих історичних подій. А виховати небайдуже покоління – наш святий обов’язок для того, щоб Україна мала майбутнє.Nike News