Щороку в березні Україна і світ вшановує  пам’ять велета духу –  Тараса Григоровича Шевченка, митця могутньої сили, борця за свободу і людську гідність. Без Шевченкового слова неможливо уявити українську літературу. Його творчість відіграє важливу роль у формуванні української національної свідомості та культури і стала основою для створення української літературної мови.

11 березня у Природничо-гуманітарному фаховому коледжі ДВНЗ «УжНУ» відбувся поетичний вечір, присвячений 210 річниці народження Т.Г. Шевченка, організований викладачами  Іваниш О. Л, Калинич Н. Ф., Соломко Н. І.

Розпочався захід із привітання директора коледжу Росохи Володимира Войтеховича,  голови циклової комісії гуманітарних дисциплін загальноосвітнього циклу Андрусь Мар'яни Володимирівни.

Гостем на святі була викладач історії Ходанич М.М., яка зазначила ,  що Шевченко зумів повернути нам усвідомлення своєї національної гідності і необхідності боротьби за відновлення нашої  незалежної Української держави.

Було озвучено сучасний погляд на біографію та творчість великого Кобзаря. Демонструвалися  захопливі відеоролики.  Присутні  з живим інтересом переглядали кадри з життя Тараса Шевченка.

Студент групи КН-12 Франчук Дмитро підготував презентацію про історію створення та різні видання «Кобзаря», а дівчата з групи БС-11 Джанда Анастасія та Олексик Крістіна створили буктрейлер, присвячений цій сакральній для кожного українця книзі.

У цікавій формі  учасники пригадували  факти життя великого українця. Група КН-12 запропонувала до перегляду відеосценку, у якій намагалася передати атмосферу Шевченкового часу.

На святі  прозвучало понад 15 Шевченкових поезій у виконанні Костелей Дарини, Цибик Ангеліни, Марухнича Любомира, Семченка Іллі, Волошин Тетяни, Биби Лариси та Лешко Ярослави, Кукоби Анастасії, Цоклан Крістіни, Траль Діани. Студентка групи БО-11  Штеля Маріанна виступила  із авторським віршем про Шевченка.

Звучали музичні твори (Семенчук Крістіна - «Садок вишневий коло хати»; Цоклан Крістіна з піснею на слова з поеми «Катерина».)

Студенти групи ЗВ,БС-11 разом з викладачем Калинич Наталією Федорівною підготували сценку, присвячену особистому життю Шевченка.

Літературна спадщина Тараса Шевченка, безумовно, має помітний вплив на  сьогоднішнє  покоління. Читаючи твори Кобзаря, молодь прагне осучаснити їх, долучити якнайширше коло своїх ровесників до надбань видатного майстра слова.

Тож, пам'ятаємо, вивчаємо, надихаємось!!!!