На творчому горизонті Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» з'явилася нова зірочка – талановита і креативна Крістіна Цоклан, яка цьогоріч посіла перше місце на обласному етапі ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та взяла участь у фінальному етапі, де виборола друге почесне місце.

Черговий здобуток  коледжанки є яскравим прикладом реалізації ідеї  «сродної праці» Григорія Сковороди, яка близька для юної переможниці. Бо ж тільки талановита та обдарована молода людина, з відкритим серцем та щирістю до пізнання життя може навіть у вивчених, на перший погляд, творах відкривати цілий всесвіт нового сенсу: «з видимого пізнавати невидиме» (за Г.С.Сковородою).

Студентка-першокурсниця впродовж багатьох років невпинно відкриває для себе творчість Великого Кобзаря як скарбницю мудрості й джерело духу. Крістіна зуміла продемонструвати високий рівень своїх літературних та філологічних здібностей, використовуючи власні поезії, які написала про Т.Г. Шевченка.

Конкурс було присвячено 210 річниці від Дня народження Генія українського слова, який залишається для молодого покоління кумиром, символом високої духовності та нового етичного мислення.

Фіналістами конкурсу стали 744 учасники, серед яких представники закладів загальної середньої,  професійно-технічної освіти,  студенти та курсанти закладів вищої освіти.

Дівчина «робить найкращу і для всіх рятівну справу, коли твердо ступає по шляху доброго глузду» (Г. Сковорода)  і вперед до нових вершин задля перемоги мудрості і таланту над темрявою незнання та безнадії.

За кожним переможним результатом, великим чи малим, стоїть титанічна праця, наполегливість і, неодмінно, бажання до звершень.

Тож щиро вітаємо студентку першого курсу спеціальності «Право» - Цоклан Крістіну та викладача Андрусь М. В., яка підготувала юну поціновувачку творчості Т. Г. Шевченка.