Сьогодні п’ята річниця Революції Гідності. Революція Гідності – це не просто новий термін у нашій історії, це передусім випробування  на цінність особистості людини, вимір відповідальності, моральності та гідності кожного з нас.

Революція відбулася не лише в політичному житті країни, кардинально змінила хід нашої історії. Передовсім вона відбулась у душах українців, у нашій свідомості. Ми  повірили у своє майбутнє і довели  всьому світові незламну силу духу нашої нації.

Українська молодь відчула потребу писати сторінки історії своєї країни самостійно, обираючи правду і справедливість, свободу і гідність. Своїм вибором  змусила змінюватися усе суспільство.

Студентство розбудило країну від туманного сірого сну, стало каталізатором Майдану. 18-20-річні студенти за кілька місяців Майдану подорослішали на кілька років,  навчилися бути небайдужими, неегоїстичними.

Український народ  показав приклад  солідарності, братерства і взаємоповаги, які об’єднують  людей  довкола спільної мети, дають шанс змінити реальність. Проте шанс  на зміни нам дістався дорогою ціною, ціною людського життя.

Ми пам'ятаємо, що  за нашу можливість бути тут і зараз, творити разом майбутнє України ми завдячуємо героям Небесної Сотні, воїнам АТО, всім тим, хто віддав своє життя за  Україну, про яку всі ми мріємо.

Саме тому  сьогодні кожен із нас  повинен, як ніколи, достойно  і гідно виконувати свої обов’язки громадянина України, бути відданим справі, яку обрав для себе, вчитися і розвиватися. Адже якщо хочемо благополуччя, європейського рівня життя, то повинні почати зміни із себе.

До того ж, Революція Гідності не завершилася, вона продовжується на Сході нашої країни. Саме завдяки мужності українських військових там, ми зараз можемо спокійно жити тут. Ми віримо в перемогу наших воїнів, які з почуттям гідності, патріотизму нині воюють, захищаючи територіальну цілісність України, відстоюючи ідеали свободи і демократії як найвищої цінності сучасного цивілізованого суспільства.

З цієї нагоди в коледжі заплановано цілий ряд заходів. Студент Курта Владислав підготував змістовну і чуттєву презентацію до 5-річчя Революція Гідності, яку щодня можна переглянути на “плазмі” . Щодня на студентському радіо читають ”Майданову поезію”. Викладачі та коледжами, звучать відомі і маловідомі пісні, народжені Майданом.

У бібліотеці коледжу підготовлена тематична виставка, яку мають змогу переглянути всі, хто не байдужий до нашої хоч і  недалекої, але вже історії.

А далі на нас чекає тематичний вечір Небесна Сотня береже Вкраїну, у якому візьмуть участь герої Майдану та учасники АТО.

Не залишайтеся байдужими ! Учиться у сьогодення, щоб у майбутньому бодай десятка наших громадян не стала Небесною.

 

 

Тематична виставка художньої,  наукової та публіцистичної літератури  “Повертайся живим”!

 

 

Список літератури:

  1. Базів В. Армагедон на Майдані. – Київ: Український пріоритет, 2014. – 160 с.
  2. Брехуненко В, Ковальчук В., Ковальчук М., Корнієнко В. «Братня» навала. Війни Росії порти України ХІІ – ХХІ ст. – Київ, 2016. – 248 с.
  3. Виклики історії: Революція гідності. АТО – Війна за незалежність. // [Інтернет-ресурс. Режим доступу: http://zno.academia.in.ua/mod/book/view.php?id=3350 ]
  4. Кожевніков В. Україна і Росія: сусіди, друзі, брати, вороги? –
    ПП «Пандемія», 2015. – 80 с.
  5. Кожевніков В. Яка національна ідея українців? – ПП «Пандемія», 2015. – 56 с.
  6. Крісман Н. Пуповина. – Львів: «Колесо», 2017. – 128 с.
  7. Крісман Н. та Лесюк Р. Рабство у генах лікують повстаннями. – Львів: «Дизайн-Студія «Папуга», 2016. – 176с.: 16 світлин.
  8. Положій Є. Іловайськ: розповіді пор справжніх людей – 2-ге вид., випр. – Харків: Фоліо, 2017. – 378 с.
  9. Срібна Земля. У дусі патріотизму // Срібна Земля № 2 (1010) від 26 січня 2017 року. – С. 4.]
  10. Срібна Земля. Ушанування Героїв Небесної Сотні // Срібна Земля №5(1054) від 22 лютого 2018 року. – С. 3.
  11. Шведа Ю. Революція Гідності у контексті загальної теорії соціальних революцій // [Інтернет-ресурс. Режим доступу: https://zaxid.net/revolyutsiya_gidnosti_u_konteksti_zagalnoyi_teoriyi_sotsialnih_revolyutsiy_n1301345
  12. Шовкошитний В. Боривітри: історичний. – Київ: Український пріоритет, 2014. – 400 с.
  13. Усна історія Російсько-української війни (2014-2015 роки)/ за ред. В. Мороко; Укр. ін-т нац. пам’яті, Запоріз. нац. ун-т, Іст. Ф-т, Запоріз облдержадмін., Департамент культури, туризму, національностей та релігій. – Вип. 1. – Київ: К. І. С., 2015. – 176 с.: іл.

Adidas Yeezy Boost SPLY - 350 V2 OFF-WHITE white men shoes