21 березня 2016 року відповідно до плану методичного тижня циклової комісії суспільних дисциплін була проведена публічна лекція «Голокост – трагедія XX століття. Уроки минулого».

Викладач історії Собов Жаннета Вікторівна зібрала зацікавлену аудиторію-студентів І-ІІ курсів та викладачів як природничих, так і гуманітарних дисциплін. Лектором була підготовлена тематична книжкова виставка, змістовна презентація, а також словник термінів, якими вміло оперувала Жаннета Вікторівна.

Затамувавши подих, слухали юні та дорослі цікаву розповідь про причини та періоди Голокосту, розбиралися у його характерних рисах. Велику увагу було приділено «авторам» цієї трагедії та злочинному впливу тодішньої ідеології й на сьогодення.

Перед слухачами постали жертви страшного злочину проти людяності як у Європі, так і в Україні, і в Закарпатті зокрема.

Та найважливішими, напевне, були крилаті слова, якими почалася й закінчилася лекція: «Historia est magistra vitae» («Історія – наука життя»). І лектором були підбиті підсумки кожного етапу розкриття теми у формі лаконічної фрази – «уроків минулого».

Урок 1. Використання знання історії для власних потреб. Урок толерантності.

Урок 2. Урок «самостійного мислення».

Урок 3. Урок «національного егоцентризму».

Колеги та студенти щиро подякували викладачеві історії Собов Ж.В. за змістовну лекцію, яка була не тільки уроком толерантності й патріотизму, але й зразком високої педагогічної майстерності.

image-21-03-16-02-53-2 image-21-03-16-02-54-1Jordan