Ідея створення програми «ProzzoraОлімпіада» виникла восени 2016 року, під час формування тем для дипломного проектування спеціальності «Розробка програмного забезпечення». Дипломний проект виконував студент Пастор Норберт під керівництвом викладача Александри Наталії Володимирівни.

Основна мета розробки – автоматизувати процес перевірки олімпіадних робіт з інформатики та забезпечити неупереджене оцінювання, виключивши можливість впливу людського фактора та корупції у цьому процесі.

Пастор Норберт уже на той момент був учасником ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерних технологій, тому легко розумів предметну область розробки.

Щороку студенти коледжу беруть участь у Всеукраїнському конкурсі інформаційних технологій «Екософт». Уже в січні ми подали тези до цього програмного продукту в Київ та пройшли відбір. У лютому 2017 року відбувся очний захист робіт конкурсу. На превеликий жаль, серед членів журі не знайшлося людини, яка володіє програмуванням мовою С#. І тому Норберт не зміг довести авторство своєї розробки. За результатами конкурсу його програмний продукт не отримав призового місця, хоч і привернув до себе увагу всіх експертів і учасників.

Але ми не впали духом. І продовжували удосконалювати свою ідею. Уже в березні ми апробували програму під час проведення І етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерних технологій. А у квітні з програмним продуктом ознайомилися і викладачі області під час проведення ІІ етапу олімпіади. Саме тоді ми отримали перші схвальні відгуки від колег інших навчальних закладів.

У травні 2017р., під час ІІІ етапу олімпіади у м.Нововолинськ, було запропоновано ознайомитися з цією програмою оргкомітету олімпіади. І за результатами голосування було прийнято рішення провести засідання Всеукраїнського методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування на базі нашого коледжу, щоб детальніше вивчити її функціонування і подбати про практичне застосування.

І ось довгоочікуваний день. 26 жовтня 18 представників з різних областей апробовують нашу розробку. Під час гарячих обговорень та дискусій врешті-решт прийнято рішення впровадити програмне забезпечення «ProzzoraОлімпіада» на всіх етапах Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерних технологій.

Нас почули! Наша ідея крокуватиме «скрізь, на славній Україні»!

Тож ми на сьогодні працюємо над отриманням авторських прав та розширенням функціональних можливостей програми для інших навчальних дисциплін.

DSC_4667 DSC_4668 DSC_4670 DSC_4674 DSC_4676

Наталія Александра,

голова ЦК програмування та інформаційних технологій.

 turquoise nike air max command shoes kids