Одним з основних напрямів діяльності викладачів коледжу є профорієнтаційна робота з учнями шкіл. Завдяки цій роботі підвищується мотивація у дев’ятикласників при виборі майбутньої професії.

Для цього 20 лютого на базі коледжу було проведено тренінг «Правильний вибір професії - запорука успіху», адже якщо професія підходить і подобається,то вона стимулюватиме вас до розвитку все життя. Тренером виступила викладач-методист Людмила Данько-Товтин.

Мета тренінгу: допомогти учням 9 класів визначитися з вибором шляху в подальшому житті.

Щороку тисячі випускників шкіл та їх батьки стикаються з проблемою вибору професії,розуміючи,що це один з найважливіших кроків у житті.

Завданням тренера було створити умови для саморозкриття учасників тренінгу та допомогти ім побудувати власну стратегію майбутнього розвитку особистості.

В ході тренінгу були проведенні асоціативні профорієнтаційні тести на визначення життєвих пріоритетів, побудована мотиваційна карта мрій на місяць з конкретним формулюванням мети і шляхами іі досягнення,а в кінці тренінгу  пані Людмила запропонувала всім учасникам пройти тест на освітньому порталі  prof.osvita.org.ua «Методика визначення типу професій». Після тестування тренер пояснила які з професій підходять найбільше кожному з учасників.

В результаті тренінгу кожен учасник отримав:

  • можливість по-іншому побачити себе та життя навколо;
  • зробив цінні для себе відкриття;
  • дієвий (активний) інструмент для розвитку власної особистості.