8 жовтня Україні відзначають День юриста – професійне свято знавців права та служителів закону. Згідно з історичними джерелами, саме у жовтні 1016 року відбулась битва між Ярославом Мудрим та Святополком, після якої князь Ярослав написав перші 18 статей нинішньої редакції «Руської Правди». Ці статті – перша пам’ятка правової думки на території Київської Русі і в літописах відома під назвою «Правда Ярослава». Число ж «8», розуміючи неможливість встановити точну дату роботи над «Руською Правдою», дослідники взяли умовно, склавши цифри у році створення цієї пам’ятки звичаєвого права нашої держави.

День юриста – найбільш універсальне з цих свят, яке об’єднує всіх тих, хто дотичний до професії. Свято, яке приурочене до вшанування та відзначення професії юриста та юридичних працівників.

Шановні юристи! З нагоди свята, що символізує вашу важливу та почесну професію, адміністрація коледжу від щирого серця вітає вас! Юрист - це той, хто відстоює права та справедливість, та своєю роботою сприяє правопорядку в нашому суспільстві.

Бажаємо вам завжди мати мудрість та рішучість у вирішенні юридичних питань, завжди дотримуватися високих стандартів етики та справедливості, та завжди бути на захисті прав і свобод громадян.

Нехай кожен ваш робочий день приносить нові здобутки та вдачі. Ви робите світ кращим місцем завдяки вашій роботі та знанням. З Днем юриста!

 

 

Адміністрація коледжу