Практичні заняття є найважливішим засобом розвитку у майбутніх спеціалістів досвіду самостійної діяльності. Саме тому, впроваджуючи інноваційну систему навчання, завдяки якій студенти отримують ґрунтовні теоретичні знання та мають можливість «відточувати» їх на практиці, студенти третього курсу спеціальності «Право» разом із своїм куратором Ерікою Готько відвідали  Закарпатську установу виконання покарань №9 в місті Ужгород.

Із перших хвилин перебування у цій установі усі присутні відчули атмосферу суворого обмеження й тотального контролю. Вхід до ізолятора невеличкими групами, заборона користування мобільними телефонами, міцні ґрати та наглядові пости – все це у сукупності змушує замислитись над життєвими цінностями.

Співробітники установи Олександр Чума та Владислав Галушка  розповіли про історію створення даного закладу. Студенти мали нагоду побачити порядок і умови утримання підслідних та довічно ув’язнених в установі, виконання покарань, дізнатися про режим, який діє в закладі, зазирнути в камери, харчоблок та навчальний клас. Розповіли також про права і обов’язки підслідних, про обмеження, які діють за ґратами, відвідали кімнату довгострокових побачень і поянили, як часто можна мати побачення з рідними. Студенти не лише з великою зацікавленістю слухали співробітників, а й ставили їм чимало запитань, вступали в дискусії з питань практичної роботи даної установи, а також проблем корекції поведінки утримуваних осіб.

Наприкінці заходу всі присутні ділилися враженнями та дійшли висновку, що будь – яка злочинна діяльність завжди закінчується відповідним покаранням, а правомірна поведінка убереже від небажаних наслідків та врятує майбутнє