Уже десятий рік поспіль Природничо-гуманітарний фаховий коледж долучається до показів документальних фільмів Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA». 1 грудня у стінах коледжу відбувся показ документального фільму «В Україні», який в Ужгород приїхав презентувати один з його авторів  – Пьотр Павлус.

Навесні 2022 року польський режисер Пьотр Павлус здійснив подорож Україною, аби зафільмувати нашу реальність під час повномасштабного вторгнення. Він побував у різних містах та селах, зокрема, Львові, Києві, Бучі, Ірпені, Бородянці, Харкові. В об’єктив митця потрапили  кадри повсякденного життя та боротьби з агресором: наші воїни на фронті, люди, які наново облаштовують свій дім, хлопці, які граються у «блокпости», та дитячі майданчики на тлі вражених ворожою технікою будинків.

Після перегляду фільму глядачі мали змогу поспілкуватися і задати питання режисеру та висловити подяку за його діяльність і розповсюдження інформації про війну в Україні. Показ виявився душевним, серед учасників та учасниць були ті, що двічі пережили окупацію, вони поділилися своїми переживаннями та розповіли про побачені воєнні злочини.

На захід також був запрошений експерт від Приймальні УГСПЛ у м. Ужгороді Євген Лащенко, який є документатором воєнних злочинів.