Із 17 до 20 лютого2020 р. у Природничо-гуманітарному коледжі відбулися заходи, в межах Тижневика комп’ютерних наук.

У понеділок, 17 лютого відбулася олімпіада з інформатики серед студентів 1 та 2 курсів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення»,  а також конкурс-змагання зі швидкості набору тексту серед усіх курсів спеціальності.

У вівторок, 18 лютого, відбувся квест, у якому взяли участь 7 команд 1-3 курсів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». Студентам було запропоновано відгадати крилатий вираз, виконуючи цікаві завдання, а також проявляючи свою ерудованість, логіку та вміння приймати рішення. Найбільш спритними були студенти групи КН-11 Ігнатьо Михайло та Сивокінь Артур. З невеликою різницею у часі  другими дали правильну відповідь Коровін Денис та Пекар Руслан (КН-22), третіми ж прийшли до фінішу Рушинець Євген та Дівинець Роман (КН-21).

Цього ж дня розпочалися змагання із кіберспорту. Студенти дуже емоційно, в той же час згуртовано, намагалися дати гідний бій своїм суперникам. За браком часу не вдалося визначити одноосібного переможця. Тому маємо трійку найкращих команд: КН-11, КН-23 та КН-41.

Уже 19 лютого стартували командні змагання з настільного тенісу. Не зважаючи  на те, що у руках учасників змагань замість класичних ракеток були клавіатура та комп’ютерна миша, вони проявили неабияку спритність та бажання перемогти. Найкращу гру продемонстрували Ланда Фредерік та Яночко Яник, студенти групи КН-11; друге місце посіли Росоха Іван та Росоха Максим, студенти групи КН-13; третя сходинка дісталася Бичу Івану та Кушніруку Олександру, студентам групи КН-11.

Також члени циклової комісії «Програмування та інформаційні технології» провели конкурси на кращий командний проєкт серед студентів 3-4 курсів та кращий графічний проєкт серед студентів 1-2 курсів. Під час конкурсу студенти намагалися максимально продемонструвати свої вміння та знання з програмування, свої перші кроки у командній роботі. Після довгого обговорення результатів, члени журі визначили переможців:

  • Номінація «Найкращий командний проєкт» - студенти групи КН-33: Лісіцин Максиміліан, Коцур Даніїл, Бенедик Михайло, Ковальов Михайло та Сочка Іван.
  • Номінація «All done!» - Педченко Олександр, студент групи КН-32.
  • Номінація «Актуальна розробка» - студенти групи КН-31: Хаща Василь, Бруженяк Василь та Курта Владислав

У конкурсі на кращий графічний проєкт перемогу здобули студенти групи КН-21 Кофланович Богдан та Голодняк Олексій, а також Маргітич Станіслав, студент групи КН-22.

Найкращу тематичну стіннівку підготували студенти групи КН-11.

Численну аудиторію зібрала «онлайн конференція із випускником коледжу Станішевським Віталієм», яка відбулася 20 лютого. Віталій розповів про своє студентське життя у коледжі, а також про свої дослідження та програмні розробки на тему «Вебдоступність». Далі  студенти перейшли до актуальних запитань щодо розвитку молодих спеціалістів у галузі інформаційних технологій. Діалог був дуже цікавим та змістовним.

Після завершення онлайн зустрічі учасники підбили підсумки Тижневика. З вітальним словом до глядачів звернувся заступник директора Папп Крістіан Степанович. Усі переможці та призери олімпіад і конкурсів отримали грамоти, а також заохочувальні подарунки від викладачів циклової комісії «Програмування та інформаційні технології»

Вітаємо всіх переможців, учасників та організаторів із чудовим завершенням Тижневика комп’ютерних наук!