29 вересня 2016 р. студенти І-ІІІ курсів Природничо-гуманітарного коледжу зібралися на першу в цьому навчальному році наукову конференцію, присвячену 150-й річниці з дня народження М.С. Грушевського.

Виступи на конференцію готували студент І курсу напряму «Інженерія програмного забезпечення». Під умілим керівництвом викладача історії Ходанич М.М. наші першокурсники зробили спробу одразу влитися у студентське життя – і, зазначимо, досить вдало! Цього року ініціативу проявили хлопці – Данич Сергій, Ходанич Павло, Плиска Владислав, Павелко Олег, Шикула Юрій та Яцейко Василь. У підготовлених ними виступах ожили сторінки біографії видатного історика і політика, його наукової, державотворчої та культурної діяльності. А змістовні презентації та науково-документальний фільм про М. Грушевського стали суттєвим доповненням до почутого.

На конференції виступили голова методичної комісії Пащук Г.Я., яка вмотивувала важливість відзначення цього ювілею у контексті нашого державотворення та захисту незалежності України сьогодні, підбила підсумки конференції та побажала юному поколінню вчитися у Грушевського, черпаючи знання та мудрі поради у його творчій спадщині.

У роботі конференції взяли участь заступник директора з начальної робота та виховання Попович М.Т. і викладач, голова циклової комісії суспільних дисциплін Папп К.С.

Матеріали конференції будуть зібрані та підготовлені до використання студентами як під час вивчення курсу історії України, так і тими, хто цікавиться неоціненною спадщиною «українського Вашингтона».

dsc_0643 dsc_0647 dsc_0652 dsc_0656 dsc_0663Air Max